Події
11 січня 2018
Уряд призначив заступника міністра охорони здоров’я з питань євроінтеграції
Новий заступник міністра відповідатиме за напрямки євроінтеграції та закупівель лікарських засобів.
news-image

Кабінет міністрів України ухвалив розпорядження про призначення Ольги Стефанишиної на посаду заступника міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції. Про це йдеться у повідомленні на сайті МОЗ, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Новий заступник міністра відповідатиме за напрямки євроінтеграції та закупівель лікарських засобів.

Ольга Стефанишина більше 10 років займається адвокацією прав пацієнтів. Вона є співзасновницею, а з 2011 року виконавчим директором благодійного фонду "Пацієнти України", що об’єднує людей з різними захворюваннями у боротьбі за право на життєво необхідне лікування

Вона є співавтором закону про передачу державних закупівель лікарських засобів міжнародним спеціалізованим організаціям.

Фонд "Пацієнти України" також брав участь у розробці  Закону України "Про лікарські засоби", котрий спрощує та скорочує процедуру реєстрації в Україні ефективних лікарських засобів, що зареєстровані та використовуються у країнах із жорсткими регуляторними процедурами.

"На посаді заступника міністра Ольга Стефанишина продовжить роботу із розширення доступу пацієнтів до лікування, а також виконання ключових зобов’язань України в рамках Угоди про Асоціацію з ЄС", - йдеться у повідомленні.
Читайте також: Посадовець Київської митниці вимагав «відкати» за розмитнення