Події
11 січня 2018
При прийомі на дипломатичну службу психіатричний огляд буде обов'язковим
Зазначається, що прийняття цієї постанови дасть можливість підвищити ефективність добору персоналу для органів дипслужби.
news-image

Кабінет Міністрів установив обов'язковість психіатричного огляду громадян, прийнятих на дипломатичну службу, за наказом Міністерства закордонних справ.  Відповідну постанову Кабмін прийняв на засіданні, передає «Є!» із посиланням на Українські Новини.

Відповідно до постанови, особи, прийняті на роботу в систему органів дипломатичної служби, проходять психіатричний огляд за наказом МЗС.

У пояснювальній записці до документа сказано, він розроблений МЗС для врегулювання перевірки наявності психіатричних протипоказань під час влаштування на роботу в органи дипломатичної служби у зв'язку з підвищеним психоемоційним навантаженням на працівників дипслужби, зокрема під час довгострокових відряджень, особливо в держави зі складними кліматичними умовами або складною ситуацією з безпекою.

У пояснювальній записці зазначається, що відповідно до закону "Про дипломатичну службу" у числі обов'язкових умов спрямування працівників системи органів дипломатичної служби в довгострокове відрядження є відповідний стан здоров'я.

Зазначається, що прийняття постанови дасть можливість підвищити ефективність добору персоналу для органів дипслужби.  

Читайте також: Румунії, як і раніше, не подобається український закон про освіту - міністр МЗС Мелешкану