Політика
11 січня 2018
Клімкін: Польські заяви про українських біженців – це повна нісенітниця
Міністр зазначив, що українська сторона дискутує з польськими колегами щодо цього питання.
news-image

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що заяви польських політиків про масовий наплив біженців з України на територію їхньої держави є "повною нісенітницею". Про це глава МЗС заявив на брифінгу в ході робочої поїздки до Чернівців 11 січня, повідомляє ZIK, передає «Є!»

Він сказав, що українська сторона дискутує з польськими колегами з цього питання.

"Іноді вони кажуть про українців як про біженців. Це, звичайно, повна нісенітниця, і це всім, звичайно, зрозуміло", – сказав Клімкін.
"Є дуже чітка цифра – зараз у Польщі перебувають сотні тисяч українців. За два останні роки у Польщі офіційно отримали притулок 88 українців. Тому говорити про якісь серйозні цифри щодо надання притулку щодо українців, які масово намагаються просити про цей притулок, або взагалі можуть вважатися біженцями, некоректно", – додав глава МЗС.

Водночас він заявив, що українці, які тимчасово переїхали до Польщі, "рятують польську економіку і одночасно допомагають конкурентноспроможності польської економіки".

Нагадаємо, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що у Польщі перебувають 1,5 млн українців, 5% з яких є вихідцями з охопленого війною Донбасу.

Раніше Моравецький повідомив президенту Єврокомісії Жан-Клоду Юнкеру, що конфлікт на сході України призвів до того, що у Польщі опинилися багато українців, які тікають від війни. 

Читайте також: Глава МЗС Румунії назвав «нормальною практикою» видачу українцям румунських паспортів