Суспільство
12 січня 2018
Водійка трамваю веде свій відеоблог про Львів (фото)
Кілька років тому на день народження жінці, у якої 40 років водійського стажу, друзі подарували цифровий фотоапарат.
news-image

Лідія Филипчук працює водієм одного з львівських трамваїв. Жінка знімає відео про міське життя на камеру, яку встановила на свій трамвай і викладає відео у Youtube. Про це пише The Ukrainians, інформує «Є!».

Як розповідає жінка, дуже любить свою роботу, з самого ранку, коли депо оживає, вона вже тут. Зазвичай працює на маршрутах №3 та №5, проте вона – водій 1 категорії, тому може “пересідати” і на інші машини.

Часто камера стоїть і на самому трамваї – це може не подобатись водіям-порушникам, але, буває, допомагає поліцейським. Проте єдине, що хоче жінка – знімати краєвиди міста. Фотоапарат їй декілька років тому подарували друзі, а через деякий час жінка купила собі смартфон та почала накладати музику на відео. Поки вона аматор, але кожного дня на роботі вчиться.

Кілька років тому на день народження жінці, у якої 40 років водійського стажу, друзі подарували цифровий фотоапарат. Камеру Лідія встановила на панель робочої кабіни та почала знімати дорогою краєвиди. Пізніше вона придбала смартфон, навчилася зводити музику з відео — так почалася її кар’єра відеоблогера.

Контент каналу водія трамвая на YouTube — автомобілісти-порушники, затримки на лінії та місцеві види. Також Лідія розміщує свої ролики у Facebook, Tumblr, Linkedin.

 

“Якось я стояла на кінцевій зупинці “трійки” на Соборній, а до мене в кабіну заглядали три хлопчики. Потім запитують: “То ви Лідія Филипчук? А ми ваш канал дивимося!” Ну, такі речі приємні, звісно”, — розповідає жінка.

Пристрасть Лідії до блогерства не випадкова — за освітою вона журналіст. Тепер жінка мріє про срібну кнопку від YouTube — нагороду, яку блогери отримують від відеохостингу, зібравши понад 100 тис. підписників. Поки у Лідії Филипчук 131 підписник і понад 121 тис. переглядів роликів.

Свої трамваї захищає і “за” те, щоб кожен купляв квиток, тому може може вступати у супереску, коли бачить, що квитки передають або залишають у салоні трамвая. Про контролерів зауважує – їх мало, та й ті – працівники служби контролю, але має побільшати у 2018.

Про ситуації у місті розповідає, що бувало різне. Часто через затори люди звинувачують водія і просять повернути гроші за квитки. На це жінка з розумінням зазначає: “Люди не розуміють. Їм треба їхати”. Проте водійка не засмучується, а радо виходить на роботу, адже любить свою справу.

Читайте також:Цього дня у Житомирі народився конструктор Сергій Корольов