Спорт
15 січня 2018
Вперше в історії Україна буде представлена на зимових Олімпійських іграх в скелетоні
19 річний Владислав Гераскевич увійшов у ТОП-50 світового рейтингу за підсумками сезону.
news-image

Вперше в історії Україна буде представлена на зимових Олімпійських іграх у такому виді спорту, як скелетон. Про це повідомив на сторінці у Фейсбуці міністр Міністерства молоді та спорту Ігор Жданов, передає «Є!»

"Єдиним спортсменом в Україні, який виборов відповідну ліцензію, увійшовши у ТОП-50 світового рейтингу за підсумками сезону - став 19 річний Владислав Гераскевич.

На початку 2017 року ми повірили у талант Влада і наполегливість його батька-тренера Михайла Гераскевича, коли майже ніхто серйозно не сприймав їх намір відібратися на Олімпіаду", - написав Ігор Жданов.

 

Міністр повідомив, що Міністерство молоді та спорту виділило понад 1,4 млн грн на проведення необхідних навчально-тренувальних зборів за кордоном, участь у міжнародних змаганнях, закупівлю форми та інвентарю, фактично, пріоритетно для тандему Гераскевичів.

"Батько й син повністю виправдали наші сподівання. Вперше в історії відібравшись на зимові Олімпійські ігри в Кореї-2018 у скелетоні, вони вже добилися визначного результату для зимових видів спорту в Україні", - підсумував міністр.