Суспільство
15 січня 2018
У Харкові звільнено зі служби заступника військового комісара, якого викрили у хабарництві
Також офіцера позбавлено військового звання.
news-image

Заступника військового комісара одного з військкоматів Харкова, якого викрили у хабарництві, звільнено з військової служби, передає «Є!» із посиланням на прес-службу ОК "Схід" ЗСУ.

"За результатами службового розслідування, яке було призначено командувачем військ оперативного командування «Схід» за фактом затримання заступника військового комісара одного з об’єднаних райвійськкоматів Харкова за звинуваченням у хабарництві, офіцера позбавлено військового звання «капітан» та звільнено з лав Збройних Сил України", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Крім цього, керівники колишнього військовослужбовця отримали дисциплінарні стягнення за те що не запобігли корупційним діянням свого підлеглого.
За фактом хабарництва відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 та ч. 3 ст. 426-1 Кримінального кодексу України. Затриманому повідомлено про підозру у скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Нагадаємо, 3 січня було викрито на хабарі заступника військового комісара одного з об’єднаних райвійськкоматів Харкова. Правоохоронці встановили, що офіцер вимагав від місцевого жителя сімсот доларів США за проставлення у його військовому квитку штампу постановки на облік як непридатного до військової служби.
За інформацією Служби безпеки України, зловмисника затримали в його службовому кабінеті під час отримання всієї суми хабара.