Події
16 січня 2018
Очільницю ДФС Києва підозрюють у підробці довідки учасника АТО для уникнення люстрації
Встановлено, що вона нібито перебувала в зоні АТО медсестрою, але фактично знаходилася в санаторії.
news-image

Начальник головного управління ДФС у Києві Людмила Демченко згадується у низці кримінальних проваджень. Про це «Нашим грошам» стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Зокрема, серед іншого згадується про провадження від липня 2015 року веде прокуратура Краматорська. 

"Те, що в ньому фігурує Демченко, підтверджує ухвала Краматорського міського суду, якою прокурор прокуратури Краматорська Станіслав Опря отримав доступ до інформації про вхідні та вихідні дзвінки сім-карти мобільного оператора Демченко", - йдеться у повідомленні.

Видання стверджує, що в рамках цього провадження встановлено ряд службових осіб ГУ ДФС Києві, які використовували підроблені довідки учасників АТО для уникнення люстрації, у тому числі замначальника управління власної безпеки ГУ ДФС у Києві, начальник ГУДФС у Києві, перший замначальника ГУ ДФС у Києві, начальник Київської міської митниці ДФС України, начальник 2 оперативного управління ГУВБ ДФС, перший замначальника Головного слідчого управління фінрозслідувань. Щодо Демченко встановлено, що вона нібито перебувала в зоні АТО медсестрою, але фактично знаходилася в санаторії, який знаходиться в Конча-Заспі. Провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 366 КК України – «Службове підроблення», де покарання – від штрафу до обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Останній рух по підроблених довідках був, згідно з інформацією з судового реєстру, в листопаді 2015 року. Прокурор Станіслав Опря за цей час встиг перевестися в Київську міську прокуратуру №6 і в листопаді 2017 звільнитися, про що свідчить його декларація.

Читайте також: В Харкові викрили схему ухилення від сплати податків на суму понад 4 млн гривень
Читайте також: Кожен день із тобою – щастя, - син Порошенка дружині