Події
17 січня 2018
Після спалаху кору може початися епідемія дифтерії, - Комаровський (відео)
Лікар заявив, що слідом за кором йдеться дифтерія, смертність від якої сягає 50%, якщо вчасно не ввести протидифтерійну сироватку, якої в Україні немає взагалі.
news-image

Відомий дитячий лікар Євген Комаровський наголосив про необхідність вакцинації від кору, бо після спалаху захворювання може виникнути епідемія дифтерії.

Про це він розповів у відео на своєму Youtube-каналі, пише «Є!» з посиланням на Експрес.   

Комаровський наголошує, щоб вірусу не було, де циркулювати, необхідно, щоб понад 90% людей були вакциновані.  Найстрашніше, за словами лікаря, коли суспільство приймає рішення робити щеплення, а половина населення цього не робить.   

"Це призводить до того, що починають хворіти дорослі. А дорослі хворіють набагато важче за дітей і тоді ціна кору значно зростає. Кір лікується тільки в інфекційних лікарнях. Це одна з головних особливостей кору. Половина випадків захворюваності на кір не потрапляє в інформаційне поле. Вакцина від кору є у вільному доступі в необмеженій кількості", - зазначив Комаровський.

Комаровський заявив, що слідом за кором йдеться дифтерія, смертність від якої сягає 50%, якщо вчасно не ввести протидифтерійну сироватку, якої в Україні немає взагалі.   Він пояснив, що дітям потрібно шестиразове введення за чітким графіком, а дорослим - ревакцинація кожні 10 років. 

"Дифтерія - це не один на тисячу вмирає, а кожен десятий хворий помирає, з сироваткою в країні - напружена ситуація. Дифтерія прийде обов'язково, це не кір, це набагато гірше, набагато небезпечніше", - наголосив лікар.

Зазначимо, в Україні з початку 2018 року на кір вже захворіло 1 тисяча 285 осіб, більшість з яких - діти. Минулий спалах кору в Україні відбувся в 2012 році. Тоді в країні нарахували 12 746 хворих.

Читайте також:На батьків нещеплених від кору дітей можуть подати до суду