Суспільство
17 січня 2018
Українцям радять не виходити в мороз голодними та п'яними. Поради рятувальників та лікарів
У мороз рекомендують під одяг вдягати кальсони чи термобілизну.
news-image
Рятувальники радять українцям в морози виходити на вулицю тепло вдягненими, ситими, однак не вживати алкоголю. Про це йдеться в інфографіці ДСНС, оприлюдненій на сторінці МВС у Twitter, пише «Є!» з посиланням на Еспресо

У мороз рекомендують під одяг вдягати кальсони чи термобілизну. Одним із найкращих варіантів верхнього одягу є пуховик (краще подовжений) - він відносно легкий та добре втримує тепло. Потрібно також носити шарф, рукавиці (а не рукавички), светр і обов’язково головний убір.

Також рекомендують термохімічні устілки-грілки, що зберігають тепло до чотирьох годин.

Взуття повинно бути досить вільне, щоб у ступнях не порушувався кровообіг. Перевагу слід віддавати черевикам з натуральних матеріалів.

Лікарі рекомендують не виходити на вулицю голодними, не вживати алкоголь, не пити часто й багато гарячі напої, адже від різкого перепаду температури в організмі звужуються судини. Також радять не користуватися зволожувальними кремами, а живильний (жирний) крем наносити не пізніше, ніж за годину до виходу на вулицю.

Зазначимо, що голова ДСНС Микола Чечоткін заявив, що для безпечного проїзду на дорогах залучено 1300 одиниць техніки і 1800 працівників Укравтодору, а надзвичайники переведені в посилений режим несення служби.

"Сили ДСНС, а це близько 2000 техніки та 7000 осіб, переведені на посилений режим несення служби", - додав він.

За його словами, на проблемних ділянках у Києві працюють тягачі для надання допомоги і буксирування транспорту.

Чечоткін наголосив, що погодні умови будуть ускладнюватися, пік інтенсивності опадів припаде на другу половину ночі і на ранок 18 січня.

 

Читайте також:Пік хуртовин у Києві очікується 18 січня