Резонанс
17 січня 2018
У Міненерго спростували інформацію про підвищення ціни на газ для населення
За словами міністра, інформація про нібито пропозиції Міненерговугілля підвищити ціну на природний газ для населення з 1 квітня 2018 року є абсолютною нісенітницею.
news-image

Міністр енергетики Ігор Насалик заперечує інформацію ЗМІ про підняття цін на газ для населення.

Про це він заявив під час засідання уряду, передає «Є!» з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами міністра, інформація про нібито пропозиції Міненерговугілля підвищити ціну на природний газ для населення з 1 квітня 2018 року є "абсолютною нісенітницею".

Крім того, він додав, що публікації у ЗМІ пов'язані з оприлюдненням на сайті міністерства проекту постанови про продовження спеціальних зобов'язання з продажу природного газу для потреб населення, теплокомуненерго і релігійних організацій до квітня 2021 року.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Кабінет міністрів України планує змінити методику визначення ціни газу для населення з квітня 2018 року. Передбачається, що з 1 квітня ціна газу для населення може збільшитися на 8,3%, тобто з 4942 грн за тис. куб. м. до 5352 грн, і діяти вона буде до 1 квітня 2019 року.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року Кабмін відклав на невизначений термін публікацію ціни природного газу на рівні імпортного паритету на період з 1 жовтня 2017 року до 31 березня 2018 року.

Читайте також:Уряд готується підвищити ціну газу для населення

Читайте також:Тарифи на тепло та гарячу воду: жителів Києва чекає приємний сюрприз