Суспільство
17 січня 2018
На Буковині зареєстровано більше півтисячі випадків захворювання на кір
Наразі в області вакцина проти кору є в дуже малій кількості.
news-image
У Чернівецькій області станом на 16 січня було зареєстровано 572 випадки захворювання на кір.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької обласної державної адміністрації, передає «Є!».

За даними ДУ «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України», в області станом на 16.01.2018 зареєстровано 572 випадки кору... Серед захворілих 457 дітей та 115 дорослих, - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що з тих, хто захворів, 345 осіб є не щепленими проти кору або отримали лише одну дозу вакцини. 

Найбільше випадків кору зафіксовано серед мешканців Путильського району (252), м. Чернівці (76), Глибоцького (56), Вижницького (44), Сокирянського (38), Хотинського (32), Кіцманського (33),  Герцаївського (26), Сторожинецького (8), Кельменецького (4) та Новоселицького (3) районів.

Станом на 15 січня 76 дітей були госпіталізовані в профільне відділення КМУ «Обласна дитяча клінічна лікарня», виписана 61 дитина, перебувають на лікуванні на цей час 15 дітей. З числа хворих дорослих 31 особа була госпіталізована в інфекційне відділення ОКУ «Обласна клінічна лікарня», 24 виписано в задовільному стані, 7 ще продовжують лікування.

На всіх територіях продовжуються подвірні обходи з метою виявлення хворих та контактних осіб, проводиться екстрена вакцинація контактних осіб вакциною «Пріорікс». Щеплено 277 контактних осіб, проводиться медичний нагляд за особами, які знаходились протягом 21 дня у контакті з хворими на кір.

В ОДА поінформували, що станом на 15 січня щеплено 44 282 дитини, у тому числі 17 503 дитини різних вікових категорій - в період проведення підсиленої імунізації (з 23.09.2017).

При цьому на черговому засіданні оперативного штабу з реагування на епідемічну ситуацію з кору в області, яке відбулося в понеділок, 15 січня, було прийнято рішення звернутись у МОЗ України з клопотанням про поставку в область вакцини проти кору шляхом пришвидшення централізованих поставок або шляхом перерозподілу з інших регіонів. 

Наразі в області вакцина проти кору є в дуже малій кількості, тому щотижнево проводиться її перерозподіл між адміністративними територіями області.

Подовження канікулярного періоду у школах визнано недоцільним.