Прем'єри тижня: «Форма води» та «Пригоди Паддінгтона 2» (відео)
Казка для дорослих від Гільєрмо дель Торо та дитяча стрічка про чемне ведмежа з кількома цілком дорослими жартами.
news-image

Цього тижня у кінопрокат виходять досить цікаві та варті уваги стрічки, пише «Є!» з посиланням на портал Mind. Казка для дорослих від Гільєрмо дель Торо та дитяча стрічка про чемне ведмежа з кількома цілком дорослими жартами.

«Форма води»

Прем'єри тижня: «Форма води» та «Пригоди Паддінгтона 2»
 
Сюжет. 1962 рік, США. Елайза, німа після дитячої травми, працює прибиральницею у науковому центрі. На роботі вона спілкується лише із Зельдою, теж прибиральницею, а вільний від роботи час проводить з сусідом і найкращим другом Джайлзом – самотнім художником з нетрадиційною орієнтацією. Якось, прибираючи лабораторію, Елайза побачила акваріум, а в ньому – людину-амфібію. Цю істоту американські спецслужби на чолі з жорстоким полковником Ричардом Стрикландом привезли з джунглів Південної Америки і тепер закували в ланцюги, щоб дослідити і, зрештою, убити. Елайза, яка встигла потоваришувати з амфібією, вирішує врятувати свого друга, а для цього його треба викрасти.

В українському прокаті: з 18 січня

Бекґраунд. Одним з улюблених з дитинства фільмів Гільєрмо дель Торо був американський хоррор 1954 року «Потвора з Чорної лагуни». Режисер кілька років навіть хотів зробити римейк, однак з менш трагічним фіналом – в оригіналі романтична історія між амфібією та Кей Лоуренс, учасницею експедиції з дослідження істоти, завершується драматичною загибеллю морської потвори. Та зрештою дель Торо у співавторстві з Ванессою Тейлор створив нову історію. «Ця стрічка є зцілювальною для мене, – зізнався дель Торо в одному з інтерв'ю. – У попередніх дев'яти картинах я досліджував свої дитячі страхи, а цього разу я вперше говорю як дорослий: про довіру, інакшість, секс, кохання».

На роль Елайзи мексиканський режисер запросив британську акторку Саллі Хокінс, роль її колеги Зельди грає оскароносна Октавія Спенсер. Роль Джайлза дісталася Ричарду Дженкінсу, а полковника Стрикленда грає Майкл Шеннон.

Прем'єра «Форми води» відбулася на Венеційському кінофестивалі, де стрічка здобула головний приз – «Золотого лева». Крім того, на рахунку картини – «Золоті глобуси» за режисуру та музику.

Головна причина подивитися: побачити стрічку, яка здобула «Золотого лева» на Венеційському кінофестивалі у 2017 році.

 

«Пригоди Паддінгтона 2»

Прем'єри тижня: «Форма води» та «Пригоди Паддінгтона 2»
 
Сюжет. Ведмежа Паддінгтон, який у першій частині приїхав до Лондона з джунглів Перу, цілком прижився у родині Браунів та знайшов друзів серед сусідів. Якось в антикварній лавці він знаходить старовинну книжку з панорамами Лондона. Це міг би бути ідеальний подарунок на 100-річчя тітоньки Люсі – ведмедиці, яка виховала Паддінгтона і яка завжди мріяла побачити Лондон. Та книжка коштує надто дорого. Паддінгтон вирішує заробити на неї, і коли йому лишається зовсім трохи, книжку викрадають. На нещастя, Паддінгтон опиняється на місці злочину, тож у крадіжці звинувачують саме його. Ведмежа потрапляє до в'язниці, де, втім, завдяки добрій вдачі знаходить друзів. А його нова родина намагається відшукати справжнього злочинця – і досить швидко слід виводить на Фенікса Б'юкенена, сусіда Браунів і колись відомого актора.

В українському прокаті: з 18 січня

Бекґраунд. Перша стрічка з елементами анімації про чемне та привітне ведмежа вийшла у 2014 році. При бюджеті у 38,5 млн євро «Пригоди Паддінгтона» зібрали $ 268 млн. Режисером та співавтором сценарію другої частини знову виступив Пол Кінг. До основного акторського складу – подружжя Браунів грають Саллі Хокінс та Г'ю Бонневілль – приєдналися британські зірки Г'ю Грант у ролі Фенікса Б'юкенена та Брендан Глісон, який грає суворого кухаря, з котрим Паддінгтон потоваришував у в'язниці. В українському дубляжі Паддінгтона озвучує Володимир Зеленський.

Головна причина подивитися: насолодитися акторською грою Г'ю Гранта, який з'являється в ролі ексцентричного злочинця. А також оцінити десяток цілком дорослих жартів – британський мультфільм хоча і створений для дітей, втім, насичений досить специфічним гумором.

Читайте також:В Україні заборонили прокат російського фільму «Матильда»