Політика
18 січня 2018
Яценюк прийшов до парламенту та похвалив нардепів за проголосований законопроект про реінтеграцію Донбасу
Екс-прем'єр назвав подальші дії, які очікує від міжнародних партнерів.
news-image

Сьогодні Верховна Рада прийняла історичне рішення, а український народ побачив, що парламент здатний об'єднуватися, коли мова йде про захист національних інтересів держави. Таку думку висловив у кулуарах Верховної Ради екс-прем'єр Арсеній Яценюк, коментуючи прийнятий народними депутатами законопроект про реінтеграцію Донбасу, передає кореспондент «Є!»

"Міжнародна спільнота побачила, що волею українського парламенту Росія визнана агресором і окупантом, і тому продовження санкційного режиму проти Росії та змушення Росії відновити територіальну цілісність України знову повертаються на порядок денний світу". - сказав політик.
"Це рішення парламенту дасть можливість вже в стінах ООН на Раді безпеки прийняти рішення про введення миротворців, про надання можливості українській державі відновити свою територіальну цілісність, про виведення російських військ з української території та про відновлення україно-російського кордону, де українські війська і українські прикордонники будуть контролювати нашу територію. Тому парламент прийняв історичне рішення", - наголосив Арсеній Яценюк.


Він назвав подальші дії, які очікує від міжнародних партнерів. Зокрема, на думку екс-прем'єра, головне наразі - це змусити Росію покинути територію України та зауважив, що це можна робити дипломатичними шляхами, які передбачають тиск на Росію - політичний, економічний, санкційний. Крім того, необхідними є також надання Україні оборонювального озброєння та прийняття рішення Радою безпеки ООН про введення миротворців на умовах України, які забезпечать порядок та виведення російській найманців з території країни.

Читайте також: «Мета закону про приватизацію держмайна - остаточний дерибан України» - нардеп