BMW створює конкурента Tesla: новий електрокар матиме запас ходу 700 км
BMW замовчує, на якому стандарті заснований цей діапазон. Найчастіше компанія використовує стандарти NEDC, що може в підсумку давати завищені цифри.
news-image
Компанія BMW активно включилася в розробку електромобілів і вже запланувала випуск цілої лінійки моделей, найочікуванішою з яких стане iNext. Про це пише «Є!» з посиланням на Еспресо.

iNext  повинна стати прямим конкурентом Tesla Model 3. BMW заявила, що запас ходу iNext складе неймовірні 700 км.

У німецькій компанії ставлять під сумнів здатність Tesla виробляти Model 3 в потрібному обсязі за ціною $ 35 000. На думку представників BMW, саме iNext займе нішу, на яку претендує Model 3.

Раніше повідомлялося, що нова модель, заснована на концепті Next 100, буде мати високий ступінь автоматизації і запасом ходу до 500 км. Нова мета в 700 км набагато більш амбіційними.

BMW замовчує, на якому стандарті заснований цей діапазон. Найчастіше компанія використовує стандарти NEDC, що може в підсумку давати завищені цифри.

null

Якщо це так, то збільшення запасу ходу iNext буде непоганим, але не видатним - особливо з урахуванням нових технологій, які неминуче з'являться до 2021 року, коли і передбачається запустити у виробництво новий електрокар.

Якщо ж оцінка буде заснована не на NEDC, то поліпшення стане значним. Щоб досягти його, BMW потрібно буде використовувати новий тип батареї з підвищеною щільністю енергії. Інший варіант - установка більшого і важкого акумулятора - менш ефективний.

Як стало відомо, BMW і Daimler будуть продавати автомобілі за передплатою. Щомісячна абонентська плата буде покривати платежі за володіння машиною, а також страховку і техобслуговування. А ще така підписка дозволить змінити автомобіль раніше, ніж кредитні програми.

Читайте також:Кличко: «Ми продовжуємо закуповувати снігоприбиральну техніку, щоб оперативно прибирати місто»