Політика
5 лютого 2015
Європарламент має намір запустити програми допомоги Раді на шляху до євроінтеграції
Євродепутати мають намір запустити спеціальні програми допомоги Верховній Раді
news-image

Делегація Європарламенту обговорила підготовку до першого засідання міжпарламентського комітету асоціації Україна-ЄС, а також політичну, економічну ситуацію у сфері безпеки в Україні, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Як повідомили в прес-службі співголови комітету Андрія Пленковича (Хорватія, група народних партій), в ході засідання він висловився про допомогу українському парламенту на шляху до європейської інтеграції.

Говорячи про подальшу співпрацю з Україною, представник Європарламенту оголосив про намір запустити спеціальні програми допомоги Верховній Раді для підвищення її здібностей в управлінні європейськими справами. Він не уточнив про те, якими можуть бути ці програми, зазначивши лише, що вони повинні допомогти українським депутатам в процесі євроінтеграції.

Пленковіч також повідомив, що в перший день засідання Комітету асоціації Україна-ЄС у його роботі планує взяти участь спікер українського парламенту Володимир Гройсман.

Він також закликав до деескалації насильства в Східній Україні і засудив атаки підтримуваних Росією бойовиків, спрямованих на Дебальцево, а також обстріли житлових районів.

Нагадавши, що Україна є жертвою агресії, депутат підкреслив, що вона має право на захист.

Разом з тим, Пленковіч висловився за необхідність мирного вирішення конфлікту, закликавши всі сторони дотримуватися Мінських угод.