Події
18 січня 2018
На Водохреще рятувальники працюватимуть у посиленому режимі
Тільки з початку року в Київській області втопилося 2 людини.
news-image

Вдруге за святковим різдвяним столом християни збираються напередодні величного свята Йордана, або Водохреща. Яке є третім завершальним у різдвяному циклі. І символізує хрещення Христа. І хоча клімат України відрізняється від східноазійського, українці традиційно в цей день намагаються скупатися в природних водоймах.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Тож, Рятувальники попереджають, аби обряд проводили лише у відведених для цього місцях, адже лід ще тонкий, тому легко піти під кригу

Добре, якщо поряд чергують рятувальники, які можуть кинути рятівний круг. Однак, що робити, якщо поблизу ні душі. Для таких випадків у рятувальників є декілька порад:

Якщо відсутня течія, то людина зможе використовуючи площину тіла, лікті і виповзти грудьми вперед. А якщо є, то проти течії спиною, тоді вона буде ноги виштовхувати. І відразу вставати на ноги не треба, – розповів нач. управління реагування на надзвичайні ситуації Анатолій Врублевський.

Водолаз, якому з десяток разів доводиться пірнати в ополонку, щоб показати, як рятуватися. Каже: часу зазвичай дуже мало, 10-15 хвилин і людина замерзає.

Найчастіше на небезпеку наражаються рибалки. На Дніпрі лід дуже тонкий, інколи завтовшки менше 5 сантиметрів. Однак, людей це, схоже, не дуже хвилює. Тільки з початку року в Київській області втопилося 2 людини. Щоб трагедія не сталася на Водохреще, рятувальники працюватимуть у посиленому режимі

Читайте також: Українцям радять не виходити в мороз голодними та п'яними. Поради рятувальників та лікарів