Події
18 січня 2018
Снігопади на Одещині: завалилися 23 електроопори
Синоптики прогнозують, що негода на Одещині триватиме щонайменше до кінця доби.
news-image

Сильний снігопад 18 січня спричинив сніговий колапс в Одеські області. Там через аварії на енергосистемах без світла залишається низка населених пунктів.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Через складні погодні умови у південному регіоні України 18 січня аварійно відключились лінії електропередачі 330 кВ Молдавська ДРЕС – Усатове та Усатове – Аджалик №2, а також повітряні лінії 110 кВ Болград – Еталон та Молдавська ДРЕС – Старокозача (остання вже включена в роботу). Неодноразово було знеструмлено ЛЕП 330 кВ Молдавська ДРЕС – Арциз зі сторони МДРЕС з підстанцією 330 кВ "Арциз", наразі ці енергооб’єкти працюють", - зазначив керівник "Укренерго" Всеволод Ковальчук.

Через сильний вітер та налипання мокрого снігу впали 23 опори лінії 110 кВ Болград – Еталон. Також масові відключення відбулися в мережах ПАТ "Одесаобленерго".

"Для ліквідації наслідків негоди у Південній енергосистемі вже створений оперативний штаб. Незважаючи на складні погодні умови, бригади "Укренерго" проводять огляд ліній з метою виявлення місць пошкоджень та їхнього подальшого усунення, організовується термінова доставка матеріалів на місце падіння опор", - запевнив Ковальчук.

Синоптики прогнозують, що негода на Одещині триватиме щонайменше до кінця доби. Нині там іде сніг з дощем, а в районі Арцизу - сильний поривчастий вітер.

Читайте також: На трасі Одеса-Київ повністю припинили дорожній рух
Читайте також: Україну накриє циклон: принесе сильний вітер та потужні снігопади (карти)