Суспільство
19 січня 2018
У ГПУ повідомили, що посередником між депутатом Одеської облради і співробітником НАБУ під час пропозиції хабара в розмірі 0 тис. був агент бюро
Бабенка підозрюють у хабарництві.
news-image

Роль посередника у пропозиції _4,5 млн хабара співробітникові Національного антикорупційного бюро (НАБУ) депутатом Одеської обласної ради Олегом Бабенком виконав агент бюро Євген Шевченко, повідомив керівник департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури (ГПУ) Володимир Гуцуляк агентству "Українські новини".

Так, посередник Євген Шевченко... він виконував спецзавдання, – зазначив Гуцуляк.

Він додав, що ГПУ збирається найближчим часом допитати Шевченка. Гуцуляк сказав, що грошей не вилучили, оскільки це була лише пропозиція.

Сам Шевченко в інтерв'ю "Цензор.НЕТ", яке вийшло 17 січня, розповів, що спроба Бабенка дати хабар співробітникові НАБУ була пов'язана із заводом "Краян".

Схема щодо заводу "Краян" проста: спочатку Дубовой поставив Бабенка директором заводу, загнали держпідприємство у фіктивні борги й успішно викупили за 10 млн грн. Ще 10 млн грн витратили на косметичний ремонт. Після цього домовилися з Трухановим і Галантерником і продали назад місту вже за 185 млн грн. Але НАБУ вчасно заарештувало ці кошти, після чого Бабенко став шукати вихід на детективів. У підсумку запропонував _4,5 млн за те, щоб справу щодо цієї афери було закрито, – розповів Шевченко.

За його словами, на суді журналісти і громадськість "зможуть побачити справжнє обличчя цих "бізнесменів", а також почують прізвища відомих на всю країну високопоставлених політиків, які активно намагалися вплинути на перебіг слідства".