Події
19 січня 2018
В Україні знеструмлені 737 населених пунктів у 10 областях – ДСНС
До відновлення електропостачання населених пунктів залучено бригади обленерго.
news-image

18 січня внаслідок ускладнення погодних умов (мокрий сніг, пориви вітру) сталося знеструмлення 737 населених пункти у 10 областях України, повідомляєДержавна служба України з надзвичайних ситуацій.

Інформує «Є!», з посиланням на 

Найскладніша ситуація – в Одеській облсті, де без світла залишилися 502 населені пункти, в тому числі й міста з десятками тисяч жителів.

«В Ізмаїльському районі Одеської області сталося падіння 23 опор лінії 110 кВ. Було знеструмлено Ізмаїл (населення близько 70 тисяч) та Арциз (населення близько 12 тисяч), відключено тепло та водопостачання. Станом на 20 годину 18 січня бригадами обленерго у місті Ізмаїл відновлено електропостачання до лікарні, пологового будинку, 17 із 19 котелень та до більшості багатоповерхових будинків. Частково відновлено водопостачання, тривають роботи із запуску систем опалення. У місті Арциз для забезпечення електропостачання об’єктів інфраструктури та життєзабезпечення залучено 4 електростанції ДСНС», – ідеться в повідомленні.

Роботи з відновлення електропостачання Ізмаїла та Арциза зранку 19 січня тривають.

У Черкаській області без електрики залишилися 153 населені пункти, в Чернігівській – 33, в Полтавській – 14, у Кіровоградській та Миколаївській – по дев’ять, у Донецькій – вісім, у Волинській – шість, у Сумській – два, у Вінницькій – один.

До відновлення електропостачання населених пунктів залучено бригади обленерго.

Читайте також: Україну накриє циклон: принесе сильний вітер та потужні снігопади (карти)
Читайте також: Снігопади на Одещині: завалилися 23 електроопори