Події
19 січня 2018
На судове засідання у справі Саакашвілі стягнули силовиків
По периметру судової зали стоїть десяток нацгвардійців, ще десяток - чергує в коридорі суду.
news-image

На судове засідання в справі екс-губернатора Одеської ОДА Михеїла Саакашвілі стягнули правоохоронців і Націнальну гвардію, передає кореспондент УНН.

Інформує «Є!», з посиланням на УНН.

Так, в апеляційному суді Києва має розпочатися судове слухання про клопотання прокуратури щодо обрання міри запобіжного заходу Міхеїлу Саакашвілі.

По периметру судової зали стоїть десяток нацгвардійців, ще десяток - чергує в коридорі суду. Під самою будівлею апеляційного суду чергує ще 3 автобуси Національної гвардії України.

Нагадаємо, суд переніс на 19 січня розгляд скарги на відмову в обранні Саакашвілі запобіжного заходу.

Як повідомляв УНН, Саакашвілі затримали 8 грудня на квартирі колишнього начальника луганської поліції і повезли в ІТТ.

Генпрокурор Луценко заявив, що оточення Саакашвілі за гроші Сергія Курченка влаштовувало акції протесту заради захоплення влади.

У ГПУ заявили, що Саакашвілі підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.15, ч.2 ст.28, ч.2 ст.256 Кримінального кодексу України.

Генпрокуратура просила суд обрати для Саакашвілі запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Втім слідчий суддя Печерського райсуду Києва Лариса Цокол відмовила у задоволенні цього клопотання і звільнила Саакашвілі з-під варти у залі суду.

Читайте також: У ГПУ повідомили, що посередником між депутатом Одеської облради і співробітником НАБУ під час пропозиції хабара в розмірі 0 тис. був агент бюро