Світ
21 січня 2018
В Амстердамі роздали 200 тисяч тюльпанів (фоторепортаж)
Для свята з 13 кандидатів також була обрана «Тюльпанна дівчинка».
news-image

На головній площі Амстердаму «Дам» роздали 200 тисяч тюльпанів.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Так в Нідерландах відсвяткували сьомий традиційний Національний день тюльпанів. Люди почали збиратися на площі в очікуванні відкриття за декілька годин до початку події. Загалом в очікуванні зібралося декілька тисяч людей, які вишукалися в чергу. З часом площа вже не могла вмістити всіх бажаючих потрапити на захід, і черга продовжувала рости вже на прилеглій вулиці. Голова асоціації виробників тюльпанів в Нідерландах Арьян Сміт, відкриваючи захід, повідомив, що Національний день тюльпанів організують всі 500 нідерландських виробників. 

«Кожного року ми намагаємося зробити для вас фантастичний сад, де ви можете взяти для себе тюльпани», - сказав він.


Для свята з 13 кандидатів також була обрана «Тюльпанна дівчинка». Цього року це була Ліса Сміт. 

«Це день важливий для нас, ми популярізуємо тюльпани. Так чи інакше тюльпан дуже важливий для Нідерландів. Я думаю, що це дуже важливо. Я думаю, що люди будуть щасливі побачити ці квіти, бо вони побачать, якими гарними є Нідерланди», - сказала вона.

Астід Брааш, яка є одним з помічників проведення свята вважає, що «люди повернуться з цього заходу із особливим відчуттям, тому що тюльпани – унікальні». 

«Це – надзвичайно. Це просто так гарно! Це просто розриває мізки. Ми саме для цього приїхали в Нідерланди», - говорять Меган та Домінік з Великобританії.

Всім бажаючим при вході роздавали пластикові пакети, куди можна було покласти не більше, аніж 15 тюльпанів. Таким чином, близько тринадцяти тисячі людей могли принести додому ці квіти. Тюльпани червоного, жовтого, білого, пурпурового, помаранчевого кольорів були виставлені посеред площі у спеціальних ящичках таким чином, щоб відвідувачі могли вільно між ними пересуватися, вибираючи квіти. Присутніх розважав невеличкий молодіжний оркестр, граючи та співаючи популярні пісні.

Читайте також: 2,5% українців оцінюють боротьбу з корупцією як повністю успішну, незадоволених - більше