Політика
5 лютого 2015
США виділить 16,5 мільйонів доларів для Донбасу
news-image

США готові надати Україні ,5 мільйонів для допомоги постраждалим унаслідок конфлікту українцям.

Про це у Києві під час спільного із прем’єром Арсенієм Яценюком брифінгу повідомив державний секретар США Джон Керрі.

"США готові надати ще 16,5 млн дол. зразу, щоб допомогти українцям, що найбільше постраждали у конфлікті на Донбасі", - заявив Керрі.

"Так само, як і інша гуманітарна допомога, яку ми надавали від початку конфлікту, ці фонди будуть підтримувати ООН, Високий комісар із питань біженців, тощо", - заявив Керрі.

Він наголосив, що слід припинити насильство на сході. З минулого року, як зазначив Керрі,  5350 людей загинуло, тисячі житлових будинків зруйновано."Сепаратисти здійснюють обстріли без розбору, влучаючи у цивільні місця, школи, лікарні. Сотні тисяч людей вимушені втікати", - сказав Керрі.

Він зазначив, що минулого разу був у Києві 11 місяців тому, і за цей час "Київ пройшов випробовування, народ України проходить випробовування ще раз і ще раз".Керрі нагадав, що через кілька днів після його візиту Росія анексувала Крим."Україна витримала всі ці випробовування, що стояли перед Україною", - сказав держсекретар.

При цьому, за словами Керрі, важку роботу ще не завершено, у деяких випадках вона тільки починається.Він наголосив, що "в цій країні відбулися надзвичайно важливі демократичні успіхи".

Читайте також: Керрі: Ми за дипломатичне рішення, але не будемо закривати очі на російські танки

"Починаючи із Майдану і до двох раундів справедливих виборів. Це були два раунди виборів, що привели до сильного уряду", - сказав Керрі."США продовжать підтримувати Україну на шляху до розбудови суверенного майбутнього. Ми готові допомогти Україні, щоб в Україні була економічна стабільність", - заявив глава Держдепу. Українська правда