Події
22 січня 2018
«Співробітники служби безпеки готелю втікали «без бою»»: очевидці трагедії у Кабулі розповіли подробиці
Коли на поверсі спалахнула пожежа, люди спускалися з балконів на простирадлах на нижні поверхи, щоб врятуватися.
news-image

Свідки страшного теракту у Кабулі розповіли, як все відбувалося. За їхніми словами, терористи шукали людей у всьому готелі, а потім довільно розстрілювали, натомість служба безпеки закладу втекла "без бою".

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Так, за словами 20-річного офіціанта у ресторані готелю Хасіба, нападники відкрили стрілянину з автоматів під час вечері, а двоє з них були одягненими у стильний цивільний одяг.

"Я приніс їм їжу, вони подякували мені та зайняли свої місця. Потім вони дістали зброю та почали стріляти в людей. Потім вони заходили ледь не у кожну кімнату готелю, шукали людей та довільно стріляли у них. Поранені лежали годинами без будь-якої медичної допомоги", – розповів чоловік.

Крім того він додав, що навколо нього лежали десятки мертвих тіл.

"Я був одним із небагатьох людей, що вижили там. Один поранений попросив мене про допомогу, і я витягнув його", – додав хлопець.

Судячи з кадрів, які ширяться мережею, можна побачити, коли на поверсі спалахнула пожежа, люди спускалися з балконів на простирадлах на нижні поверхи, щоб врятуватися.

Інший очевидець Азіз Тайєб своєю чергою переконує, що нападники також використовували багато ручних гранат. Як зауважив він, співробітники служби безпеки готелю втікали "без бою", залишивши гостей напризволяще.

Читайте також: Порошенко відреагував на теракт у Кабулі, де загинули українці