Суспільство
22 січня 2018
На мосту Патона у Києві активісти утворили «живий ланцюг Соборності»
Активісти утворили не лише живий ланцюг, а й 30-метровий прапор України.
news-image

На мосту Патона у Києві активісти утворили "живий ланцюг Соборності" до 99-ї річниці Акту Злуки, вшанувавши тим самим історичну подію - об'єднання Східної та Західної України в одне ціле, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

Спершу учасники акції на правому та лівому берегах Дніпра сформували дві колони, одна з яких тримала полотнище блакитного кольору, інша - жовтого.

Колони несли частини українського стягу довжиною 30 метрів. Таким чином, після возз'єднання активісти утворили не лише живий ланцюг, а і 30-метровий прапор України на мосту Патона.

За безпекою на мосту і поблизу нього стежать кілька десятків правоохоронців.

Після об'єднання колон активісти спільно виконали гімн України, а також вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих на Майдані та в АТО.

Учасники заходу мають намір продовжити свято конкурсом малюнків на обличчі. А завершиться свято салютом і концертом в кінотеатрі "Кінопанорама".

Перший "живий ланцюг" в Україні було утворено в січні 1990 року, який тоді  з'єднав Київ і Львів.  Щороку 22 січня, починаючи з 1990 року, люди стають у живий ланцюг, щоб нагадати українцям про дві дати в історії української державності - 22 січня 1918 року, коли Центральною Радою було ухвалено Четвертий Універсал, та 22 січня 1919 року, коли відбулося об'єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки в одну державу.