Політика
22 січня 2018
Клімкін висловився з приводу перенесення переговорів щодо Донбасу з Мінська до Астани
Міністр вважає, що проблема не в локацї.
news-image

Перенесення переговорного майданчика щодо врегулювання конфлікту на Донбасі з Мінська до Астани наразі навряд чи матиме позитивний і змістовний результат, вважає міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

"Таку ідею наші казахські колеги вже висловлювали. Як на мене, не спрацьовує не локація... Якщо у нас буде обґрунтоване розуміння, що зміна локації щось нам дасть, ми готові переміститися навіть до Нової Зеландії ... До будь-якої точки, де це буде потрібно. Але насправді проблема того, що відбувається на Мінському майданчику це проблема з боку Росії, проблема небажання виконувати жодні, узяті на себе зобов'язання, і бажання перекрутити усі домовленості: коли хочеться залишити все, що вони мають на окупованому Донбасі, і потім розширити це на всю Україну ", - сказав він у понеділок у Києві на прес-конференції за підсумками діяльності української дипломатії в 2017 році і щодо пріоритетів на 2018 рік.

Міністр зазначив:

"Мінськ, Астана або інші міста - це не ключове питання".

Водночас П. Клімкін наголосив, що якщо зміна локації матиме результат, тоді це буде актуальним.

"Будь-які опції можуть бути, якщо вони працюватимуть. Зараз я не бачу, яким чином перенесення мінського майданчика до Астани додасть нам, якщо хочете, нового позитивного результату", - заявив глава МЗС України.
Читайте також: Клімкін шукає піонерів, щоб розібрати Арку дружби народів на металобрухт