Події
22 січня 2018
У Львові пройшла акція STOP PUTIN STOP WAR (фото)
Це п’ятий етап акції, яка має на меті привернути увагу світової громадськості до російської загарбницької війни, що триває в Україні.
news-image

Сьогодні, 22 січня, на площі перед пам’ятником Тарасу Шевченку у Львові пройшла акція STOP PUTIN STOP WAR. Декілька десятків активістів закликали світову спільноту бойкотувати Чемпіонат світу-2018 з футболу в Росії. Про це пише «Є!» з посиланням на День.

У руках люди тримали плакати із зображеннями могил, жертв обстрілів та наслідків обстрілів на сході України та в Сирії. В такий спосіб вони демонстрували, які наслідки має політика президента Росії Володимира Путіна.

«Це п’ятий етап цієї акції, яка має на меті привернути увагу світової громадськості до російської загарбницької війни, що триває в Україні. Ми хочемо, щоб Чемпіонат світу з футболу не пройшов цього року на спортивних майданчиках країни-агресора. Всі пам’ятають приклад із Олімпіадою, яку вирішили таки провести в гітлерівській Німеччині, а через кілька років вся Європа вже палала від війни, яку розпочала та сама Німеччина. Ми має вчитися на історії та не робити повторних помилок», - заявила одна із активісток.

Аналогічні акції пройшли в багатьох країнах Європи та США, а також в Цюріху біля штаб-квартири FIFA.

«Будь-якому вболівальнику, який наважиться поїхати до Росії, загрожує небезпека. Адже в цій країні не діють жодні міжнародні норми. Крім того, світові лідери мають посилити тиск на Росію, щоб вона припинила озброювати та фінансувати терористі», - сказав під час акції колишній доброволець АТО.

Крім того, активісти провели перформанс. На футбольний м’яч одягли маску Володимира Путіна і під відому пісню про російського президента пограли у футбол.