Події
22 січня 2018
Протягом тижня на Закарпатті зафіксували 137 нових випадків кору
Інтенсивно поширюється кір серед дітей віком від 1 до 4 років та 5-9 років.
news-image

Станом на 22 січня на Закарпатті зареєстровано 331 випадок кору, у тому числі 259 серед дітей віком до 17 років. Про це УНН повідомили у Закарпатському обласному центрі здоров′я з посиланням на завідувача відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського лабораторного центру МОЗ України Вікторію Тимчик.

Інформує «Є!», з посиланням на УНН.

“За останній тиждень (з 15.01 по 22.01.2018 р.) надійшла інформація про 137 нових випадків кору, у т.ч. 107 серед дитячого населення. Госпіталізації потребували 114 осіб (83%), в т.ч. 107 дітей. Інтенсивно поширюється кір серед дітей віком від 1 до 4 років та 5-9 років”, — йдеться у повідомленні.

Сьогодні ж прес-служба Закарпатської ОДА оприлюднила заяву голови облдержадміністрації Геннадія Москаля, у якій вся відповідальність за поширення кору серед населення області покладаєтся на Міністерство охорони здоров′я України.

“Протягом минулого року Міністерство охорони здоров’я дало нам менше третини від необхідної кількості вакцини, тому ми змушені були просити її, як гуманітарну допомогу, в Угорщини. Постійно звертаємося в МОЗ із проханнями виділити Закарпаттю вакцини, а на наші звернення не приходять навіть відписки. І коли я бачу, як керівництво МОЗ говорить по телебаченню, що всі регіони забезпечені вакцинами, то відповідально заявляю — це брехня! На Закарпатті вже два тижні немає жодної вакцини від кору, а всі наші звернення в МОЗ ігноруються. Якщо, не дай Бог, в області почнуться летальні випадки, вся відповідальність про це ляже на недолуге керівництво Міністерства охорони здоров’я”, — заявляє Москаль.
Читайте також: Кличко: Цього року розпочнуться роботи з будівництва лікарні у Деснянському районі