Суспільство
23 січня 2018
Москаль заявив, що на Закарпатті вже протягом двох тижнів немає вакцини від кору
Москаль: Усі наші звернення до МОЗ ігноруються.
news-image

У Закарпатській області відсутня вакцина від кору. Про це 22 січня заявив голова місцевої облдержадміністрації Геннадій Москаль, повідомила його прес-служба, передає «Є!».

Станом на 19 січня в регіоні зареєстрували 299 випадків кору. 78% хворих – це особи до 17 років. Москаль зазначив, що дітей свого часу не прищеплювали через відсутність вакцини, а у 2017 році препарати у вигляді гуманітарної допомоги довелося просити в Угорщини.

Коли я бачу, як керівництво МОЗ говорить по телебаченню, що всі регіони забезпечені вакцинами, то відповідально заявляю – це брехня! На Закарпатті вже два тижні немає жодної вакцини від кору, а всі наші звернення в МОЗ ігноруються. Якщо, не дай Бог, в області почнуться летальні випадки, уся відповідальність за це ляже на недолуге керівництво Міністерства охорони здоров'я, – заявив губернатор.

Москаль повідомив, що в Тячівському районі у школах та садочках оголосили карантин до 5 лютого. За його словами, напружена ситуація з кором також в Ужгородському та Хустському районах.