Світ
23 січня 2018
Обід на чотирьох за 1100 євро у Венеції: стала відома назва скандальної таверни
Японські туристи звернулись до поліції.
news-image

Четверо молодих японських туристів, які заплатили 1100 євро за обід у Венеції, офіційно оформили свою заяву у відділенні поліції Болоньї - місті, де компанія вчиться в університеті, передає «Є!»

Таким чином, італійські ЗМІ отримали можливість публічно розголосити назву остерії, що подала скромний обід за подібну суму. Йдеться про таверну "Da Luca", розташовану біля площі Сан-Марко.

Студенти замовили чотири стейки порцією по 400 грамів, змішану смажену рибу і мінеральну воду. Ресторан не видав чек туристам, проте в якості доказу у японців збереглася квитанція про проведену по кредитній карті операцію, яка була надрукована після оплати рахунку.

Згідно зі скаргою, поданої в Болоньї, студенти о 12 годині дня увійшли в ресторан і зробили замовлення. Молоді люди відзначили, що до подачі страв двічі офіціант налив кожному по келиху вина, яке ними не було замовлено.

Після прохання надати рахунок той же офіціант просто показав туристам загальну суму на калькуляторі.

Як писала «Є!», остерія, що потрапила в об'єктив світових ЗМІ, належить китайцю й управляється єгиптянином. Однак це зовсім не єдиний заклад, який наживається на туристах. Управитель розташованого неподалік ресторану в листопаді отримав позов до суду після того, як у закладі подали трьом туристам три піци з морепродуктами за ціною у 350 євро. А трохи раніше ще одна остерія взяла 526 євро з трьох мандрівників зі сходу за обід на основі смаженої риби.

Місцева влада звинувачує у всьому іноземців: наприклад, в районі Марчана тільки 1% ресторанів все ще знаходяться в руках місцевих підприємців (50% у всьому історичному центрі). Велика частина закладів перейшла в руки до китайців, албанців і арабів, які диктують свої правила.

Однак в мерії пообіцяли розібратися з ситуацією, що ганьбить репутацію Венеції.

Читайте також: У Венеції туристи заплатили 1100 євро за обід, що складався з 4 стейків та 4 тарілок зі смаженою рибою, влада обіцяє розібратися