Суспільство
23 січня 2018
Цьогоріч планують закупити майже два мільйони доз вакцини проти кору
Раніше повідомлялося, що в Києві станом на ранок понеділка, 22 січня, зареєстровано 121 випадок захворювання на кір, з них 86 - у дітей.
news-image
Поставка в Україну 1 млн доз вакцин від кору очікується у квітні, наступна поставка в 900 тис. доз вакцин очікується в листопаді.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявила заступник міністра охорони здоров'я з питань євроінтеграції Ольга Стефанишина, яка з 11 січня курирує в міністерстві закупівлі ліків, пише «Є!»

"У квітні очікується поставка одного мільйона доз вакцин від кору. Наступна поставка в 900 тисяч доз вакцин очікується в листопаді. Проблем з наявністю вакцин бути не повинно", - заявила вона.

Напередодні глава Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що вакцини від кору, паротиту та краснухи на Закарпатті від МОЗ немає взагалі. Тим часом, кількість випадків захворювань зростає щодня - зараз це близько 300 осіб по області.

Раніше повідомлялося, що в Києві станом на ранок понеділка, 22 січня, зареєстровано 121 випадок захворювання на кір, з них 86 - у дітей.

До протипоказань вакцинації в МОЗ віднесли гостре захворювання, що супроводжується температурою вище 38,5 градусів; серйозну алергічну реакцію (анафілактичний шок) на попередню дозу вакцини або відому алергічну реакцію на один з компонентів вакцини (наприклад, на желатин, неоміцин, курячий білок тощо).

Читайте також:Москаль заявив, що на Закарпатті вже протягом двох тижнів немає вакцини від кору