Світ
23 січня 2018
У Лондоні розпочав роботу Світовий Освітній Форум
Український міністр вже провела зустріч із представниками Британської ради та освітніми експертами задля налагодження подальшої співпраці у сфері освіти.
news-image

У Лондоні розпочав роботу Світовий Освітній Форум (The Education World Forum). Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич традиційно бере участь у заході.

Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства освіти і науки України, пише «Є!».

Зазначається, що український міністр вже провела зустріч із представниками Британської ради та освітніми експертами задля налагодження подальшої співпраці у сфері освіти.

"Британські колеги залишаються нашими надійними партнерами і послідовно підтримують на шляху реформ, тому ця зустріч була необхідна", — написала Гриневич на своїй сторінці у "Facebook".

Також міністр взяла участь у двох експертних обговореннях: щодо взаємного впливу між економікою та освітою та щодо навчальної програми та компетентностей у межах четвертої промислової революції.

"По суті, шукали відповіді на питання, у який спосіб освіта готує наших учнів до довгострокових та короткочасних змін у їхніх житті та роботі. Як повинні розвиватися компетентності студентів, щоб відкрити шляхи до успіху. Дискутувалося, які місця у системі мають відводитися цінностям, знанням та навичкам", — повідомила Лілія Гриневич.

Минулого року на форумі міністр виступала на тему "НУШ: розробка політики для розвитку талантів". Проте за цьогорічними правилами Гриневич не матиме змоги виступити.

Світовий Освітній Форум — платформа для обговорення майбутнього освітньої політики та для обміну ідеями між людьми, впливовими у сфері освіти. Традиційно на форумі зустрічаються міністри освіти та їхні заступники з країн, що разом становлять приблизно дві третини світу.

Читайте також:У Міносвіти оприлюднили висновок Венеційської комісії щодо скандальної статті