Світ
23 січня 2018
Капітана «Наутілуса» звинувачують у знущанні з журналістки перед вбивством
Судовий процес розпочнеться 8 березня.
news-image

Данський винахідник Петер Мадсен зв'язав та знущався зі шведської журналістки Кім Валль, перш ніж вбив її на борту субмарини "Наутілус". Про це йдеться у даних обвинувального висновку, опублікованому 23 січня, передає Aftonbladet, повідомляє «Є!» із посиланням на Європейську правду.

За даними прокуратури, Мадсен спланував вбивство, оскільки взяв на борт субмарини кілька інструментів, зокрема пилку, ніж та шуруповерт.

Судово-медична експертиза не змогла визначити точну причину смерті журналістки, однак є припущення, що вона могла загинути від удушення або від того, що їй перерізали горло.

Як відомо, Мадсен зізнався, що розчленував Валль на борту свого підводного човна та викинув її частині тіла в море, однак заперечує вбивство або сексуальне насильство над нею.

Слідчі досі не можуть зрозуміти мотиви вбивства Валль. Однак раніше Копенгагенська поліція заявила, що виявила фільми з вбивствами жінок на комп'ютері винахідника.

Зазначається, що судовий процес розпочнеться 8 березня, а вирок, як очікується, буде винесено 25 квітня.

Раніше данському винахіднику Петеру Мадсену висунули звинувачення у вбивстві шведської журналістки Кім Валль на субмарині "Наутілус". Мадсена звинуватили у сексуальних злочинах, вбивстві та нарузі над мертвим тілом. 

Нагадаємо, найбільший приватний підводний човен "Наутілус" з невідомих причин затонув 11 серпня поблизу Копенгагена. Власника Петера Мадсена врятували з човна, а шведська журналістка, яка перебувала з ним на борту, зникла за загадкових обставин.

23 серпня тіло жінки без кінцівок і голови, знайдене поблизу Копенгагена, ідентифікували як зниклу шведську журналістку Кім Валль. Пізніше поліція знайшла голову вбитої жінки і решту частин тіла.

Читайте також: Капітана «Наутілуса» офіційно звинуватили у вбивстві журналістки Кім Валль