Події
24 січня 2018
В Одесі компанії присвоїли за ремонт доріг 100 мільйонів гривень
В результаті Антимонопольний комітет оштрафував групу компаній на понад 37 млн ​​грн і заборонив участь в публічних тендерах на три роки.
news-image

У прес-центрі Служби безпеки України (СБУ) повідомили про те, що співробітниками відомства було встановлено факт привласнення групою компаній з Одеси понад 100 млн гривень під час виконання замовлень на будівництво і ремонт доріг в різних регіонах України. Про це йдеться в повідомленні на сайті служби.

Інформує «Є!», з посиланням на 112.ua.

"Ділки застосовували схеми по ухиленню від сплати податків, завищення вартості проведених робіт і використаних матеріалів. Оперативники спецслужби встановили, що загальна сума привласнених тільки за два роки ділками коштів становить понад сто мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

Як стверджують правоохоронці, власники і топ-менеджери компаній вступали в змову з організаторами закупівель для отримання контрактів.

Також рішеннями суду доведено ухилення підприємцями від сплати податків в розмірі п'ять мільйонів гривень.

За результатами експертизи, неякісне виконання підрядниками робіт вплинуло на безпеку транспортної інфраструктури і призвело до багатомільйонних збитків бюджетів різних рівнів.

В результаті Антимонопольний комітет оштрафував групу компаній на понад 37 млн ​​грн і заборонив участь в публічних тендерах на три роки. Крім того, матеріали кримінального провадження в даний час знаходяться на розгляді суду.

Читайте також: В Німеччині на автобані зіткнулися 17 автомобілів (фото)