Події
24 січня 2018
З полону ОРДЛО звільнили ще одного заручника
Романа Савкова полонили під Красногорівкою.
news-image

З полону бойовиків звільнено військовослужбовця Романа Савкова, якого утримували в Макіївській колонії. Про це повідомляє у Facebook учасниця мирних переговорів у Мінську, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, передає «Є!» із посиланням на УП.

"Щойно СБУ доповіли президенту П. Порошенку, що звільнено українського заручника, військовослужбовця Романа Савкова… Його захопили пораненого, утримували в Макіївській колонії, в нього цукровий діабет і йому не давали ліків, було значне погіршення здоров‘я", - розповідає вона.

За словами віце-спікера, Роман ще в шоковому стані.

Геращенко повідомила, що про Савкова президентові розповідали в гелікоптері і літаку хлопці, яких звільнили з полону 27 грудня.

"Днями президент помилував одну злодійку, аби витягти нашого військового. Цього разу нам віддали саме Романа. Тепер він пройде лікування у військовому госпіталі", - пише вона.

За словами Геращенко, українська влада продовжує боротися і за інших українців, яких утримують в ОРДЛО.

"СБУ і мої помічники супроводжують Романа, вже завтра він зможе обняти свою маму", - додала вона.

Романа вже привітав сам Петро Поршенко. Про це повідомляється на його сторінці у Facebook.

"Щойно особисто привітав звільненого з полону старшого солдата 92-ої бригади Романа Савкова, якого полонили під Красногорівкою. Вітаю з другим днем народження. Ласкаво просимо додому, Романе. Щасливий, що нам це вдалося!" – цитуються слова голови держави.

Президент доручив провести необхідне медичне обстеження та лікування Савкова.

Читайте також: На Харківщині мати залишила немовля замерзати у копиці сіна