АМКУ допускає цінову змову на ринку м'яса птиці
Антимонопольний комітет на сьогодні розглядає 2 можливих порушення законодавства про захист економічної конкуренції.
news-image

Антимонопольний комітет України допускає цінову змову у діях виробників м'яса птиці. Про це заявила перший заступник голови АМКУ - державний уповноважений Марія Нижник, передає «Є!» із посиланням на Економічну правду.

В АМКУ зазначили, що дослідження ринку триває - регулятор аналізує отриману інформацію та стан конкуренції на ринку.

АМКУ запросив інформацію про подорожчання курятини в 2017 році у 9 найбільших торгових роздрібних мереж та найбільших виробників - компаній "Агро-Овен", "Комплекс Агромарс" та "Миронівський хлібопродукт", вона була надана, але окрему інформацію ще необхідно уточнити і перевірити.

"За попередніми результатами дослідження ринку курячого м'яса, АМКУ на сьогодні розглядає 2 можливих порушення законодавства про захист економічної конкуренції: перше - це зловживання монопольним домінуючим становищем одним з виробників, друге - антиконкурентні узгоджені дії виробників у частині узгодження цінової політики", - сказано в повідомленні.

Після уточнення запитуваної інформації від окремих учасників ринку, зокрема "Миронівського хлібопродукту", регулятор зробить висновки про наявність чи відсутність ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

Читайте також: З полону ОРДЛО звільнили ще одного заручника