Політика
25 січня 2018
Генерал США: Не переймаюся можливістю потрапляння зброї до росіян
Він наголосив, що повністю виключати можливість захоплення ворогом американського озброєння на Донбасі не слід.
news-image
Побоювання щодо можливої втрати американської зброї, яку передадуть Україні, бійцями під час зіткнень на Донбасі є даремними.

Таку думку у Вашингтоні висловив колишній командувач силами США у Європі (2014-2017) Бен Годжес, повідомляє кореспондент Укрінформу, передає «Є!».

«Переконаний, що українці роздумують над тим, як вони застосують нову зброю, яким чином захищатимуть її, аби не втратити, як колись наш радар. Я певен, що вони мудро розпоряджатимуться новими можливостями», - сказав Годжес.

Однак, він наголосив, що повністю виключати можливість захоплення ворогом американського озброєння на Донбасі не слід.

Завжди слід припускати, що частина обладнання може бути втрачена, особливо, коли протиборчі сили зближуються, - зауважив генерал.

На його переконання, така можливість була урахована Адміністрацією США під час ухвалення рішення про передачу зброї Україні.

Вважаю, що всі фактори були ураховані під час ухвалення рішення, у тому числі й можливість захоплення кількох систем. У Афганістані ми постійно ризикували, що наша зброя потрапить не в ті руки. Упевнений, це було взято до уваги, - зазначив Годжес.

За його словами, технологічна сторона озброєння не є настільки важливою у сучасному світу.

Я не стільки переймаюся можливістю потрапляння зброї до росіян, як тим, що українці можуть втратити такі можливості, - підсумував він.