Політика
6 лютого 2015
Україна - головна тема чергової Мюнхенської конференції безпеки
На ній представники України, Росії, США та Європи будуть обговорювати ті пропозиції, які були запропоновані напередодні А. Меркель та Ф. Олландом
news-image

Сьогодні в Мюнхені стартує традиційна конференція безпеки. Україна на ній стане топ-темою, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на ТСН.

Сьогодні там зустрінуться Петро Порошенко, глава МЗС Росії Сергій Лавров, канцлер Німеччини Ангела Меркель і держсекретар США Джон Керрі.

З самого початку форум має стати платформою для пошуку дипломатичного вирішення війни в Україні, однак загострення ситуації змусило керівників Німеччини та Франції терміново відправитися в Київ і Москву. В Мюнхені якраз обговорять результати зустрічі.

51-а Мюнхенська конференція з питань безпеки відкривається тоді, коли безпека і в Європі, і в світі під загрозою. Тому війна в Україні стане головною темою триденного форуму.

В Мюнхен звали все вище керівництво України, але через загострення на Донбасі сюди прибуде лише президент Петро Порошенко і глава МЗС Павло Клімкін. Українська делегація прибуде ввечері.

Україні буде повністю присвячено другий день форуму. Вранці з промовою виступить федеральний канцлер Ангела Меркель, глава МЗС Росії Сергій Лавров. Після цього буде головний захід конференції - так звані президентські дебати, де спільно з українським президентом виступлять лідери Литви, Фінляндії та Болгарії.

Дуже велика в цей раз делегація з США: віце-президент Джо Байден прилітає з держсекретарем Джоном Керрі і з десятком сенаторів, серед яких і Джон Маккейн, який закликає допомогти Україні зброєю. Враховуючи розвиток подій цю думку підтримують тепер і в Європі. Так, голова Мюнхенської конференції Вольфганг Ішингер переконаний - тільки надання Україні летального зброї може змусити Москву до миру.