Суспільство
25 січня 2018
У Міністерстві культури прокоментували поїздку Нищука до Швейцарії та його покупки
ЗМІ поширили інформацію про те, що Нищук перед відльотом до Києва з аеропорту Цюріха скористався послугами VIP-сервісу.
news-image

У Міністерстві культури України відреагували на скандал навколо поїздки їхнього глави Євгена Нищука до Швейцарії, передає «Є!» із посиланням на Обозреватель.

Як відомо, раніше ЗМІ поширили інформацію про те, що Нищук перед відльотом до Києва з аеропорту швейцарського Цюріха скористався послугами VIP-сервісу.

Однак прес-секретар міністра Юлія Даценко на своїй сторінці в Facebook спростувала цю інформацію.

"Інформуємо - міністр перебував у Давосі на офіційне запрошення президента Швейцарії на Конференції міністрів культури країн-підписантів Європейської конвенції, під час якої відбувалися дебати з питань Baukultur - культури урбанізованого середовища, її ролі в сучасному суспільстві і обговорення питань спадщини в країнах Європи. І саме швейцарська сторона взяла на себе всі витрати в Швейцарії, зокрема, і трансфер до літака всіх запрошених осіб з усієї Європи", - пояснила вона.


 
 
 

Також вона прояснилася ситуація із купівлею Нищуком продуктів.

"Дорогими ж продуктами... є шматок сиру і сувенірна дощечка, сукупною вартістю 18 франків. Тому ця "сенсація" - є помилковою і просто "жовтою", - наголосила Даценко.

Також прес-секретарка виклала в мережу посадковий талон і квиток в економ-клас, запрошення на конференцію й фото покупок.

Поділитися