Події
25 січня 2018
У Криму окупанти затримали двох кримськотатарських активістів
25 січня, російські силовики прийшли з обшуками до кримських татар Ебазера Іслямова та Енвера Кроша, унаслідок чого обох було затримано.
news-image
Кримський правозахисник Еміль Курбедінов повідомив, що один із затриманих брав участь в одиночних пікетах. Про це пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

У окупованому Криму в четвер, 25 січня, російські силовики прийшли з обшуками до кримських татар Ебазера Іслямова та Енвера Кроша, унаслідок чого обох було затримано. Про це повідомляє група "Кримська солідарність".

Зазначається, що окупанти прийшли з обшуками до Кроша в місті Джанкой, у ході яких у нього вилучили телефон, планшет і ноутбук.

Згодом, активісти повідомили, що Кроша доставили до місцевого відділу поліції.

 

Кримський правозахисник Еміль Курбедінов повідомив, що Крош брав участь в одиночних пікетах. Крім того, його в грудні 2015 року працівники ФСБ намагалися схилити до співпраці, однак він відмовився. За словами Курбедінова, після цього окупанти катували кримського татарина електричним струмом.

За інформацією "Кримської солідарності", працівники управління з протидії екстремізму прийшли до Ебазера Іслямова в Нижньогірському районі.

 

 Пізніше стало відомо, що його також доставили в місцевий РВВС. 

Нагадаємо,  23 січня група "Кримська солідарність" повідомила, що в окупованому Криму силовики прийшли з обшуками до двох кримських татар – Мухсіна Джамбаза та Ісмаїла Рамазанова. Окупанти прийшли до Рамазанова, продавця кавунів, о 4.00, а вже о 7.00 відвезли його до Слідчого комітету РФ у Сімферополі. Його звинувачують в "пропаганді екстремізму" в месенджерах. Крім того, російські силовики прийшли з обшуками до Мухсіна Джамбаза у місті Старий Крим.