Суспільство
26 січня 2018
Чарівна дія усмішки: чому людям варто якнайбільше посміхатися
Якщо ви на самоті – підійдіть до дзеркала й усміхніться до свого зображення. І ваш мозок отримає сигнал, що ви щасливі.
news-image

Усмішка є виразним рухом м’язів обличчя, універсальним для всіх людей, незалежно від кольору шкіри, країни проживання, віку, статі, соціального статусу та культурних традицій, повідомляє «Є!» з посиланням на портал Живи Активно.

Усі люди на планеті Земля усміхаються, виявляючи цим мімічним рухом губ, очей та щік свій гарний настрій, доброзичливість, почуття задоволення чи радість від зустрічі з іншими людьми.

Науковці стверджують, що усміхатися надзвичайно корисно для здоров’я, оскільки усмішка запускає певні процеси в мозку людини, активуючи зв'язок між тілом та мозком. Це відбувається в лівій лобовій частині, яка відповідає за емоції щастя.

Усміхайтеся – і станете щасливішим

Навіть якщо у вас кепський настрій, зробіть над собою зусилля й усміхніться до людей, які поряд із вами. Якщо ж ви на самоті – підійдіть до дзеркала й усміхніться до свого зображення. І ваш мозок отримає сигнал, що ви щасливі. Відтак, організм почне виробляти ендорфіни - гормони, які піднімають настрій. Коли ж ви, навпаки, набурмоситеся – то одразу ж почнете почувати себе нещасним.

Отже, геть плаксиву міну й насуплені брови – нехай ваше обличчя завжди випромінює лагідну, веселу, іскристу усмішку! Щастям можна заразитися

Усміхнена людина приносить щастя.

Досить побачити усміхнену людину, як і самому захочеться усміхнутися. Отже, усмішка - заразлива. Коли хтось усміхається, він заражає гарним настроєм інших людей. Чим більше усміхнених людей довкола – тим більше шансів, що ви постійно будете в чудовому гуморі.

Тому щедро даруйте усмішки своїм друзям, рідним, колегам – і отримуйте навзаєм від них ці маленькі, але потужні імпульси щастя. Нехай щастя огортає вас щільною хмарою.

Усмішка підтримує здоров’я

Усмішка допомагає подолати стрес, позбутися втоми та виснаженості, а також зменшує відчуття тривоги. Коли сигнали, що ми щасливі, досягають мозку, організм, як правило, зменшує частоту дихання і серцевих скорочень. Зниження рівня стресу позитивно позначається на здоров'ї в цілому: знижується артеріальний тиск, поліпшується травлення і сон, нормалізується рівень цукру в крові.

Усмішка допомагає зміцнювати імунну систему.

Дослідження показують, що у людей, які часто усміхаються і сміються, підвищується рівень антитіл, що борються з інфекціями і поліпшують роботу імунної системи. Ви такі гарні, коли усміхаєтеся! Ми завжди звертаємо увагу на людей, які усміхаються.

Такі люди нас приваблюють, а люди з похмурим виразом обличчя - відштовхують.

Чарівна усмішка робить людину більш привабливою як потенційного сексуального партнера.

Тому, спілкуючись із людиною, яка вас зацікавила в цьому плані, не шкодуйте усмішки. Це додасть вам привабливості і привнесе відчуття щастя у ваші стосунки.

Усмішка – шлях до успіху

Усміхнені люди виглядають більш упевнено. Не соромтеся усміхатися на зборах та ділових зустрічах, і колеги будуть реагувати на вас позитивно. Ви не лише будете виглядати більш привабливим, але й справлятимете враження впевненої в собі людини, відповідальної та рішучої.

Читайте також:Вчені роз'яснили, як цукор впливає на організм