Події
26 січня 2018
В ОБСЄ закликали Росію не ухвалювати закон про ЗМІ-іноземних агентів
Відповідний законопроект дозволяє блокувати доступ до інтернет-ресурсів без отримання судового рішення.
news-image

Співробітник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір надіслав листа голові Держдуми РФ В'ячеславу Володимирову. У ньому він закликав не ухвалювати закон, згідно з яким ЗМІ та фізичним особам нададуть статус "іноземних агентів".

Інформує «Є!», з посиланням на Українську правду.

"Законопроект являє собою непропорційне втручання у свободу вислову поглядів та свободу засобів масової інформації і може також надати в їх відношенні ефект сковування. Я сподіваюся, що депутати Держдуми не приймуть його", – розповів Дезір.

Відповідний законопроект дозволяє блокувати доступ до інтернет-ресурсів без отримання судового рішення, якщо в Росії вирішать, що "іноземні агенти" використовують ці платформи для поширення інформації.

"Блокування без судового рішення або судового нагляду і блокування цілих веб-платформ є непропорційним обмеженням свободи ... в Інтернеті і, зокрема, права людини на доступ до інформації (через Інтернет). Крім того, настійно рекомендується не застосовувати його як санкції за дії, які не можуть визнаватися незаконними з точки зору міжнародних стандартів", – зазначив представник ОБСЄ.
Читайте також: Підвищення цін на газ: Гройсман розповів, чи очікувати українцям подорожчання
Читайте також: У МЗС України розчаровані, що РФ заблокувала розширення мандата СММ ОБСЄ на всю ділянку кордону на Донбасі