Події
27 січня 2018
В Україні почалася перевірка всіх, хто отримав українське громадянство за роки незалежності
Особливу увагу буде приділено отриманню громадянства за новим свідоцтвом про народження особи та на підставі рішень судів про встановлення факту проживання в Україні нею до 1991 року.
news-image

Міграційна служба України поступово перевірятиме осіб, котрі отримали громадянство України після здобуття незалежності 1991 року. Причиною стала наявна в Україні схема незаконного оформлення паспорта.

Про це повідомив керівник ДМС Максим Соколюк, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

"Розпочато роботу з повної перевірки підстав набуття українського громадянства за всі роки незалежності. Особливу увагу буде приділено отриманню громадянства за новим свідоцтвом про народження особи та на підставі рішень судів про встановлення факту проживання в Україні нею до 1991 року", - сказав Соколюк.

Перевірка призначена через те, що низка судів визнавала проживання людини в Україні на підставі підробленої довідки, виданої посадовою особою ДМС. Таким чином люди отримували громадянство на незаконній основі. 

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що такі випадки недопустимі і МВС незабаром проведе серйозну перевірку. 

"Я хочу всім працівникам ДМС сказати, що ми з цим не будемо миритися. Найближчим часом ми зробимо певні висновки, і вас чекає серйозна кадрова робота, в тому числі щодо виниклих лазівок і як їм запобігти. Такі випадки не системні, але міграційна система, громадянство України, паспорти - це повинна бути скеля, через яку можна проникнути тільки за законом", - сказав глава МВС.
Читайте також: Робот Софія зламався під час відповіді на питання про корупцію в Україні