Політика
28 січня 2018
Петро Порошенко не встиг на церемонію в Крутах
Президент не зміг взяти участь в урочистостях з нагоди вшанування Героїв Крут у Чернігівській області.
news-image

Президент України Петро Порошенконе зміг взяти участь в урочистостях з нагоди вшанування Героїв Крут у Чернігівській області.

Йому заборонили приліт через несприятливі погодні умови, розповів віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, передає Укрінформ, інформує «Є!».

"Сьогодні на наших заходах мав бути і брати участь Президент України Петро Порошенко. Але через несприятливі погодні умови сьогодні - і в Києві, і тут, - через штормове попередження йому не дали дозволу на приземлення в Чернігівській області. Була ідея щодо пересадки в автотранспорт і прибуття сюди автомобілем, але Президент України вважав за неприйнятне, щоби вся громада, яка тут зібралася, чекала його тут 2 години", - сказав Розенко.

Він передав вибачення від Президента за неможливість через погодні умови взяти участь в сьогоднішніх заходах.

З нагоди 100-річчя бою під Крутами та вшанування Героїв Крут у Чернігівській області, на місці історичних подій, 28 січня відбуваються державні урочистості.

Бій під Крутами стався 29 січня 1918 року під час вторгнення військ Радянської Росії на територію УНР. З боку української держави в бою брали участь понад 300 осіб - переважно юнкерів, студентів і гімназистів. Після бою 27 взятих в полон бійців УНР були розстріляні більшовиками.

Читайте також:100-річчя бою під Крутами: вже сьогодні розпочинаються вшанування пам'яті студентів