Події
29 січня 2018
На Сумщині під час полювання загинув заступник голови райадміністрації
Чоловік загинув миттєво.
news-image

Депутат Лебединської райради (Сумська обл.), заступник голови райадміністрації Іван Легкий загинув унаслідок пострілу під час полювання, повідомила прес-секретар обласної поліції Ельвіра Біганова в ефірі телеканалу "112 Україна", передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

За словами прес-секретаря, це сталося в лісовому масиві с. Московський Бобрик.

"Загиблому чоловікові 60 років. Він є депутатом Лебединської райради, також - заступником голови Лебединської районної адміністрації ", - сказала Е. Біганова.

За її даними, чоловік загинув миттєво.

"За даним фактом поліцією вже розпочато кримінальне провадження за ст. 115 ККУ "Вбивство", в рамках якого слідчі встановлюють усі обставини і причини загибелі чоловіка. Допитуються зараз усі, хто з ним був", - додала прес-секретар районної Нацполіції.

Як повідомляє УНІАН, на своїй сторінці в Facebook журналіст Станіслав Речинський написав, що підозрюваний у вбивстві – приватний підприємець Сергій Коваленко.

За його словами, всього на полюванні разом з єгерем було 9 осіб, полювали на кабана.

"Підозрюваний стріляв вздовж номерів, що є грубим порушенням правил полювання. А ще більш диким є те, що він стріляв картеччю. Що суворо заборонено на всій території України. Плюс, зараз не сезон полювання на кабана. Ну, і склад "мисливців" показовий. Чиновник райдержадміністрації, прокурор, мент-економіст й приватні підприємці", - йдеться у повідомленні Речинського.

Журналіст задається питаннями, чому єгер не перешкодив багатоепізодному порушенню законодавства і брав у ньому участь, чому прокурор, поліцейський і чиновник адміністрації брали участь у цьому злочині.

Раніше в поліції заявляли, що кваліфікують подію як нещасний випадок. Про остаточну кваліфікацію обіцяють повідомити пізніше.

Читайте також: У Польщі українець на вантажівці протаранив житловий будинок