Політика
29 січня 2018
МЗС Ізраїлю викликало заступника польського посла в Тель-Авіві через поправку до закону
Ізраїль протестує проти закону, що передбачає кримінальну відповідальність за використання фрази «польські концентраційні табори».
news-image

Влада Ізраїлю очікує, що Польща внесе зміни до Закону про Інститут національної пам'яті, прийнятий Сеймом у п'ятницю. Відповідно до поправки, використання фрази «польські концентраційні табори» буде каратися штрафом або терміном трьох років позбавлення волі, передає «Є!» із посиланням на Польське радіо.

Заступник польського посла в Тель-Авіві Пйотр Козловський був викликаний до Міністерства закордонних справ Ізраїлю. Польський дипломат був поінформований про сумніви, які змінений закон про ІНП викликав у влади Ізраїлю.

«Ізраїль очікує від польського уряду, що він змінить формулювання закону до його остаточної реалізації та проведе діалог з Ізраїлем у цьому питанні», – довідався польський дипломат.

В оцінці ізраїльського Міністерства закордонних справ, дата прийняття поправки до Закону про Інститут національної пам’яті була дуже невдалою, оскільки її прийнято напередодні Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту.

Згідно з позицією відомства, закон «не допоможе в просуванні історичної правди і може нашкодити дослідженням». Крім того, він «робить неможливою дискусію про історичне значення і наслідки Другої світової війни».

У понеділок відбудеться зустріч голови кабінету президента Польщі Анджея Дуди Кшиштофа Щерського з послом Ізраїлю у Варшаві Анною Азарі.

Читайте також: У Польщі українець на вантажівці протаранив житловий будинок