Світ
29 січня 2018
У Парижі затоплені дороги, закриті 7 станцій метро: рівень води в Сені досяг піку
За останні роки схожа повінь була зафіксована в червні 2016 року (6,10 м), а історичний максимум в 1910 році, коли Сена досягла 8,62 м.
news-image

Сіна досягла свого піку в Парижі в ніч з неділі на понеділок. За даними наглядового органу Vigicrues, річка, що перетинає французьку столицю вздовж музеїв і пам'ятників, досягає позначки 5,84 м, що на чотири метри вище норми, передає «Є!» з посиланням на 112.

Зазначимо, що за останні роки схожа повінь була зафіксована в червні 2016 року (6,10 м), а історичний максимум в 1910 році, коли Сіна досягла 8,62 м.

Дороги вздовж набережної залишаються затопленими, екскурсії на катерах скасовані. Транспортний департамент вирішив закрити до 5 лютого сім станцій метро в центрі міста. 

"Якщо ми говоримо про повне повернення до нормального життя, це станеться лише протягом декількох тижнів", - сказав голова державної служби з охорони навколишнього середовища в регіоні Жером Гольне.

У той же час, згідно з прогнозом фахівців, вже з понеділка вода піде на спад.

Нагадаємо, що 28 січня майже півтори тисячі людей евакуйовано зі своїх будинків у Паризькому регіоні з-за сильного розливу Сени.

Читайте також:Одеська область потерпає від стихії, губернатор попросив про допомогу