Україна
29 січня 2018
Україна ввійшла в топ-30 найстаріших країн за віком населення
У 2015 році відповідний показник становив 21,8%, а частка людей віком 65 років і старше – 15,5% від загальної чисельності населення.
news-image

Згідно з національним демографічним прогнозом до 2025 року частка осіб віком понад 60 років становитиме 25% загальної кількості населення. Про це пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Начальник Управління у справах людей похилого віку та надання соціальних послуг Оксана Суліма повідомила, що Україна входить до 30 "найстаріших" країн світу за часткою осіб віком від 60 років. Про це вона сказала під час зустрічі з делегацією Представництва HelpAge International в Україні.

За її словами, у 2015 році відповідний показник становив 21,8%, а частка людей віком 65 років і старше – 15,5% від загальної чисельності населення.

Як зазначається, згідно з національним демографічним прогнозом до 2025 року частка осіб віком понад 60 років становитиме 25% загальної кількості населення, віком 65 років і старше – 18,4%, у 2030 році – понад 26% і понад 20%, відповідно.

"Загалом старіння населення є світовим процесом. Частка людей похилого віку в структурі населення зростає високими темпами у розвинутих країнах та багатьох країнах, що розвиваються. Україна є і залишатиметься протягом наступних років однією із "найстаріших" країн світу",- наголосила Суліма.

Крім того, вона перелічила основні виклики пов’язані зі старінням в Україні, а саме –  це ті, що стосуються сфери публічних фінансів, функціонування ринку праці, системи охорони здоров’я, розвитку соціальних та освітніх послуг.

Як повідомлялося, 30 жовтня президент України Петро Порошенко підписав закон України №2150-VІІІ "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо підвищення пенсій". 

Читайте також:В Україні підйом інфекційних захворювань