Світ
29 січня 2018
Майже 3000 спортсменів: Корея обіцяє наймасштабніші Ігри в історії
Як зазначається, в день відкриття Олімпіади президент Кореї Мун Чже Ін запланував загальний прийом для зарубіжних лідерів, а пізніше проведе з 14-ма з них окремі зустрічі.
news-image
На зимових Олімпійських іграх у Пхьончхані очікують майже 3000 спортсменів з 92 країн та 26 високопосадоців з 21 держави.

Про заявив на брифінгу заступник директора Офісу з питань національної безпеки Нам Гван Пьо, повідомляє «Є!» з посиланням на Укрінформ.

"Ми очікуємо загалом 2943 спортсменів із 92 країн, і це найбільша кількість в історії Зимової Олімпіади. 26 закордонних гостей з 21 країни також відвідають Південну Корею, а 16 з них будуть присутні на церемонії відкриття Олімпійських ігор в Пхьончхані", - сказав Нам.

Серед іноземних високопосадовців на заході будуть президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр, президенти: Словенії Борут Пахор, Польщі Анджей Дуда, Швейцарії Ален Берсе, Словаччини Андрей Кіска, віце-президент США Майкл Пенс, прем'єр-міністри: Японії Сіндзо Абе, Норвегії Ерна Сульберг, Нідерландів Марк Рютте, Фінляндії Юха Сіпіля, король Швеції Карл XVI Густав з королевою Сільвією, член постійного комітету Політбюро Комуністичної партії Китаю Хань Чжен, генерал-губернатор Канади Джулі Пайєтт, Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш та інші.

Як зазначається, в день відкриття Олімпіади президент Кореї Мун Чже Ін запланував загальний прийом для зарубіжних лідерів, а пізніше проведе з 14-ма з них окремі зустрічі.

За словами організаторів, зимові Олімпійські ігри у Пхьончхані стануть наймасштабнішими в історії. Згідно з наведеними даними на зимові Олімпійські ігри Сочі в 2014 році приїхали 2858 спортсменів із 88 країн.

Найбільшою командою на цьогорічних змаганнях стане американська - США представлятимуть 242 спортсмени, а Канаду - 226.

Приймаюча сторона - Південна Корея - матиме 144 спортсмени, які змагатимуться у всіх 15 видах спорту. КНДР представлятимуть 22 спортсмени у п'яти видах спорту.

Шість країн уперше братимуть участь у зимових Олімпійських іграх. Це Малайзія, Сінгапур, Еквадор, Еритрея, Косово та Нігерія.

Нагадаємо, зимові Олімпійські та Параолімпійські ігри відбудуться 9-25 лютого та 9-18 березня відповідно.

Читайте також:Світоліна стала третьою «ракеткою» світу