Суспільство
29 січня 2018
Передплата на газети і журнали в Україні в 2018 році впала на 13%
Кількість передплачених українцями друкованих видань на 2018 рік становить близько 87% в порівнянні з тиражами минулого року.
news-image

У публічному акціонерному товаристві «Укрпошта» констатували скорочення кількості передплатних періодичних друкованих видань у 2018 році порівняно з 2017 роком на 13% до 8,7 млн. Про це повідомляє прес-служба «Укрпошти», пише «Є!».

«За підсумками передплатної кампанії «Укрпошти», українці підписалися майже на 8,7 млн газет і журналів. Кількість підписаних періодичних друкованих видань на 2018 рік становить близько 87% порівняно з тиражами минулого року», – йдеться у повідомленні.

Як розповіли у відомстві, серед передплатних видань близько 4,9 млн примірників - загальнодержавної сфери поширення, 3,8 млн – тираж місцевих видань (обласних, міських, районних газет і журналів).

В «Укрпошті» вважають, що падіння обсягів передплатних видань багато в чому зумовлено загальносвітовою тенденцією збільшення споживачів інтернету і користувачів соціальних мереж, а також переходом друкованих видань в електронний формат.

За результатами передплатної кампанії проведено рейтингову оцінку ефективності роботи філій (за інтегральними показниками) і визначено найкращі філії «Укрпошти» у Чернігівській, Запорізькій, Донецькій, Черкаській, Житомирській, Вінницькій, Ровенській, Полтавській і Кіровоградській областях.

Кращі результати щодо збереження й нарощування передплатних тиражів показали Одеська, Тернопільська, Київська, Кіровоградська, Чернігівська, Хмельницька і Сумська філії «Укрпошти».

Зауважимо, що у другому півріччі 2017 року «Укрпошта» повідомляла про скорочення кількості передплатних періодичних друкованих видань до 9,6 млн.

Читайте також:Мінімальна зарплата 4200 грн. вже 2018 року: в уряді назвали умову для цього