Події
30 січня 2018
У Львові втопився 11-річний хлопчик: свідок розповів про трагедію
Двоє дітей провалилися під лід. В результаті інциденту загинув 11-річний хлопчик.
news-image

У Львові двоє дітей провалилися під лід. В результаті інциденту загинув 11-річний хлопчик. Другого школяра дивом вдалося врятувати завдяки друзям, які вчасно покликали на допомогу. Деталі інциденту повідомляє «Є!» з посиланням на РБК.

Одним зі свідків трагедії став Роман, який живе біля водойми. В той день, 28 січня, до нього прибігли двоє переляканих дітей і попросили, щоб він допоміг витягнути їх друзів, які провалилися під лід. Чоловік взяв із собою мотузку і сходи та побіг рятувати дітей.

Проте у воді, за його словами, в 10 метрах від берега борсався тільки один хлопчик.

"Я йому спочатку шнурок кидав. Він за шнурок вже не міг зачепитися. Я ліз по сходах, схопив його за руку, провалився... Потім витягнув його на берег і якраз тоді відразу приїхали рятувальники та швидка", – розповів Роман.

Другого хлопчика зі ставка дістали вже водолази. 25 січня Івану виповнилося 11 років. Очевидці трагедії розповіли правоохоронцям, що спочатку під лід провалився один хлопчик, а другий намагався його врятувати, але сам загинув.

Врятовану дитину медики госпіталізували в Чорнобильську лікарню у Львові без свідомості, у комі та з сильним переохолодженням.

У крижаній воді дитина була не менше 15 хвилин, а її порятунок медики називають дивом.

"Це дуже довго. Останнім він пам'ятає те, що йому хтось кинув мотузку, а далі він втратив свідомість. Йому пощастило, що вдалося надати медичну допомогу вчасно, якщо ми говоримо про диво... Завдяки цьому ми змогли стабілізувати загальний стан хлопчика, і ми можемо так сказати – що це диво", – розповів лікар-педіатр Західноукраїнського дитячого медичного центру Олег Скавиш.

У понеділок, 29 січня, Максима перевели з реанімації на стаціонар. Відзначається, що крім медикаментозного лікування зі школярем будуть працювати психологи. Мама Максима Надія стверджує, що в неділю, 28 січня, був фактично другий день народження її сина.

Вона дуже хоче знайти чоловіка, який витягнув з води її дитину. За даними видання, Максим та Іван дружили ще з дитячого садка, а потім вчилися в одній школі.

Читайте також:Вибух у Харкові може стати небезпечним прецедентом і підтверджує підвищену терористичну загрозу в Україні, - МВС